Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Županija za sport i tehničku kulturu osigurala više od 362.000 eura, Koren: Mlađe generacije treba maksimalno potaknuti na sportske aktivnosti

Koprivničko-križevačka županija osigurala je sredstva za sport, tehničku kulturu, akademski i školski sport u iznosu od 362.085 eura što je 20.000 eura više nego prethodne godine.

Iz Službe ureda župana navode i kako su danas potpisani ugovori o izvršavanju programa javnih potreba Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i Školskog športskog saveza Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu.

Naime, ugovore su potpisali župan Darko Koren te predsjednik Zajednice sportskih udruga Stanislav Lovković i predsjednik Školskog športskog saveza Dario Sokač. Tom prilikom župan Koren naglasio je kako Koprivničko-križevačka županija ovime pokazuje da nastavlja s kontinuitetom ulaganja u sportaše, klubove i udruge iz područja sporta.

– Sport je neizostavan element u izgradnji zdravijeg društva posebno kod mlađih generacija koje treba maksimalno potaknuti na sportske aktivnosti. Zbog toga je i rad zajednice, saveza, udruga i klubova neizmjerno važan, a mi se uistinu možemo pohvaliti s konstruktivnom suradnjom i partnerskim odnosom koji gradimo već dugi niz godina. I ovo financijsko povećanje će zasigurno biti dodatan poticaj da se što više ljudi uključi u sport – dodao je.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Lovković koji je zahvalio na podršci i povećanju financijskih sredstava te dodao kako zajednica radi vrlo kvalitetno te nastoji maksimalno popularizirati sport u svim dobnim skupinama

Dodajmo kako su svemu prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Ana Mušlek i Melita Ivančić, viša stručna suradnicia Barbara Domović te tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Branko Zorko i tajnik Školskog športskog saveza Koprivničko-križevačke županije Luka Borčić.

zatvori