Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Župan Andrović posjetio prvu ovogodišnju bebu rođenu u virovitičkoj bolnici: Porastu nataliteta pridonijet će i završetak rekonstrukcije rodilišta

U Općoj bolnici Virovitica drugog dana nove godine rođena je prva ovogodišnja beba Virovitičko-podravske županije, a dolazi iz naselja Cabuna.

Ginekolog virovitičkog rodilišta Goran Trubarac rekao je kako je prvorođena beba dječak iz Cabune težak 3.630 grama i 52 centimetara dug te da su majka i beba dobro.

– Prva beba županije nam se rodila 2. siječnja oko tri ujutro. Radilo se o četvrtom porodu majke te je sve prošlo vrlo brzo, a majka i beba su u redu. U 2023. godini imali smo 518 poroda, a godinu prije 516 što je vrlo mali porast. Također, imali smo značajno puno više dječaka, njih 284 prema 235 djevojčica. Trenutno čekamo završetak renovacije rodilišta za par mjeseci kako bi našim budućim majkama porod bio što komotniji – kazao je dr. Trubarac.

Prvorođenu bebu prigodno je darivao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je istaknuo kako bi rekonstrukcija rodilišta virovitičke bolnice trebala završiti sredinom 2024. godine. Od rođenja prve ovogodišnje bebe do njegovog posjeta rodilištu rođene su još četiri bebe zbog čega je bio posebno zadovoljan.

– U najavi su još tri poroda sutra tako da se može reći da je ova godina, što se tiče broja novorođene djece, za našu županiju jako dobro počela. Vjerujem da će porastu nataliteta u našoj županiji pridonijeti i završetak rekonstrukcije rodilišta sredinom ove godine i da će to biti poticaj majkama da se odluče na porod u virovitičkoj bolnici. To će biti jedno novo, moderno rodilište koje ova naša bolnica i zaslužuje – zaključio je župan Andrović.

zatvori