Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Za kulturne ustanove i udruge s područja Virovitičko-podravske županije izdvojeno više od 41.000 eura

Predstavnici udruga i kulturnih ustanova s područja Virovitičko-podravske županije potpisali su Ugovore o dodjeli financijskih sredstava odobrenim programima i projektima u kulturi za 2024. godinu.

Tako je danas virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao ugovore s 38 udruga u kulturi za koje je Virovitičko-podravska županija izdvojila 41.200 eura.

– Za sve udruge iz svog proračuna izdvaja oko 120.000 eura godišnje jer su tu još udruge braniteljske populacije, dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i niz drugih udruga. Ovaj put izdvajamo i za kulturno-umjetnička društva, kazališta, muzeje, pučka otvorena učilišta i ostale ustanove čime obuhvaćamo cijeli spektar koji na jedan način okuplja i mlade. Tako obogaćujemo kulturni život naše županije i to nam je iznimno bitno. Također, županija smo koja po broju stanovnika ima najviše udruga u Hrvatskoj i te udruge djeluju na stanovništvo jer im pružaju niz kulturnih manifestacija tijekom cijele godine – rekao je Andrović.

Dodajmo kako su potpisivanju ugovora uz župana i predstavnike udruga prisustvovali i zamjenik župana Marijo Klement te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

zatvori