Nedjelja, 21. srpnja 2024.

FOTO Za 64 stipendista Virovitičko-podravske županije povećana stipendija na 140 eura, Andrović: Na nama je da pomažemo našim mladima

Mjesečni iznos stipendije za 64 stipendista Virovitičko-podravske županije povećan je sa 106 eura na 140 eura.

Svečano potpisivanje ugovora s 13 novih stipendista te potpisivanje aneksa ugovora s 51 starim stipendistom održano je danas u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Ukupno 64 studenata, većinom deficitarnih zanimanja, primat će mjesečni iznos od 140 eura svih 12 mjeseci godine.

– Potpisano je 13 novih ugovora i 51 aneks ugovora iz razloga što se stipendija povećala sa 106 na 140 eura mjesečno. Trenutno imamo 64 stipendista i većinom su to deficitarna zanimanja jer pratimo tržište rada i razgovaramo s poslodavcima kako bi omogućili našim stipendistima da po završetku školovanja posao nađu na području županije. Na nama je da što više pomažemo i mladima, ali i našim poduzetnicima i obrtnicima kako bi mogli otvarati nova radna mjesta za naše stipendiste – poručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Dodajmo kako su potpisivanju ugovora prisustvovali i Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije te Lahorka Weiss, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije i Hrvoje Belobrk, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica, kao članovi Komisije za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije.

zatvori