Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Glazba i likovna umjetnost proželi Noć muzeja u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca i ove se godine priključio obilježavanju 19. Noći muzeja.

U bogatom programu sudjelovali su učenici koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić pod mentorstvom profesorice Nediljke Teklić koji su otvorili večer Noći muzeja.

Program se nastavio koncertom Puhačkog orkestra DVD Đurđevac koji je izveo vrlo poznate svjetske melodije, a neke od njih su pod autorstvom poznatog Princea, Ricky Martina te grupa Queen i Led Zeppelin.

Nakon ultimativnog spoja glazbe, posjetitelji su svoja čula mogli povezati u nastavku večeri otvorenom izložbom PejzaĐ, nastale u suorganizaciji Muzeja Grada Đurđevca i Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, a koja je rezultat projekta i radionice kojima je cilj bio omogućiti studentima akademije stvaranje radova kroz boravak u prirodi u Đurđevcu i okolici.

– Jako nam je drago da možemo podržati mlade ljude i u glazbenom i likovnom izričaju, to njima jako puno znači jer su to njihovi počeci. Iznimno veseli da im tu priliku pružamo u Gradu Đurđevcu koji je prepoznatljiv po mnogim projektima u koje su uključeni mladi, a isto tako uz domaće umjetnike i one s inozemne likovne scene – kazala je za Podravski radio ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel.

Kroz cijelu večer posjetitelji su mogli besplatno razgledati i Interpretacijski centar Picokijade, izložbu fotografija Željka Koprolčeca te impozantni Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

 

Puhački Orkestar Dvd Đurđevac❤️definitivno uljepšao 19. Noć muzeja Muzej Grada Đurđevca😍

Objavljuje Podravski radio u Petak, 26. siječnja 2024.

 

zatvori