Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Uvjerljiva pobjeda Podravkašica protiv Zameta, zabile 42 pogotka

Rukometašice Podravka Vegete su nakon poduže pauze od prvenstvenih obaveza odigrale utakmicu 12. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene protiv riječkog Zameta i upisale uvjerljivu pobjedu.

U koprivničkom klubu govore da su Podravkašice pobijedile 42:23, dok se na poluvrijeme otišlo s 21:12.

– Jasno je bilo kako je Podravka Vegeta uz status neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva favorit, no Riječanke su dosta dobro otvorile utakmicu na radost svoje publike i prvih se 15-ak minuta Podravkašice nisu uspjele uvjerljivije odvojiti. Nakon što su dostigle svoju radnu temperaturu ubrzala se igra i počeli su se nizati pogoci iz kontri i polukontri što im je brzo donijelo uvjerljiviju razliku, a potom na poluvremenu i prednost od plus pogodaka. U drugom poluvremenu nije bilo iznenađenja, Podravkašice su nastavile povećavati svoju prednost pa je trener Ivica Obrvan imao priliku dati minutažu i igračicama koje inače imaju manje minuta u Europskoj ligi – ističu u Podravka Vegeti.

Uz Vuković, po šest pogodaka zabile su i Mamić te Šimara, a pet je dodala Zadravec. Nika Galinec upisala je devet obrana.

Svoje viđenje odigranog susreta dao je trener Podravke Ivica Obrvan.

– Ostvarili smo rutinsku pobjedu i najvažnije od svega je da smo uz ritam Europske lige ušli i u ritam hrvatske lige. Drago mi je da se nitko nije povrijedio i sve su djevojke dobile dosta minuta za igru. Naša kvaliteta nije upitna u odnosu na Zamet pa smo upisali očekivanu pobjedu uz jako visoku razliku. Mi se već sad okrećemo suboti kad nas čeka još jedan izazov u domaćem prvenstvu na domaćem terenu sa Splitom – rekao je trener.

U sličnom je tonu nastavila Podravkašica Katja Vuković.

– Prvo bih čestitala svojoj ekipi na novoj pobjedi te mi je drago da smo nakon dulje stanke od hrvatske lige odigrale dobru utakmicu. Postizale smo lake golove i zasluženo slavile. U subotu nas čeka domaća utakmica sa Splitom i idemo po nova dva boda – poručila je.

Spomenimo da će se subotnji susret sa Splitom igrati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo u 19 sati.


ZAMET 23 (12)

PODRAVKA VEGETA 42 (21)

Zamet: Troskot 2, Mršić 1, Jukan 1, Budić, Pleša 7, Markov, Pleše 3, Grozdanić 2, Černeka 4, Kovačević, Švast 3, Šutović, Markulinčić, Strukar. Trener: Štokić Josip

Podravka Vegeta: Tucaković (5), Bešen, Galinec (8+1); Zadravec 5, Vuković 6, Pandža K., Popović 3, Franušić 1, Đelekovčan 1, Kalaus 3, Kalaus Žulj 2, Šenvald 1, Vuljak 2, Šimara 6, Pandža A. 6, Mamić 6. Trener: Ivica Obrvan

Isključenja: Zamet 10 min (Troskot, Mršić, Pleša, Grozdanić 2+2) Podravka Vegeta 8 min)(Popović, Franušić, Đelekovčan, Šenvald)

zatvori