Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Učenici Osnovne škole Molve posjetili kulturne ustanove u Koprivnici i Varaždinu

Učenici Osnovne škole Molve drugo polugodište počeli su terenskom nastavom u Varaždin i Koprivnicu.

Kako navode iz škole za učenike predmetne nastave organiziran je posjet trima kulturnim ustanovama, odnosno kazalištu, galeriji i knjižnici.

– U Varaždinu u prekrasnom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta učenici su gledali dramsko-plesnu predstavu “Orašar i mišji kralj”. Ova umjetnička bajka napisana je 1816. godine, a poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta koji se prikazuje u božićno vrijeme – istaknuli su.

U Koprivnici su učenici posjetili još dvije kulturne ustanove.

– Upoznali su se s prostorom i djelatnošću Knjižnice i čitaonice Fran Galović u kojoj su obišli Dječji odjel, Odjel za odrasle, spustili su se u spremište knjižnice i popeli do Studijskog odjela, a svakako je najzanimljiviji bio Makerspace prostor u kojem se potiču novi oblici učenja, posebno u području informatike i prirodnih znanosti, a svi su pozvani da dođu isprobati tehničke uređaje i opremu koju knjižnica posjeduje – kazali su.

U Galeriji Koprivnica učenici su imali priliku razgledati grupnu izložbu “Drava Art Biennale”.

– Tema izložbe je naravno voda, a autori se predstavljaju u raznim formama. Kroz izložbu nas je stručno sprovela kustosica Maša Zamljačanec – zaključili su.

zatvori