Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Učenici Osnovne škole Đuro Ester uredili kutak za čitanje knjigama i časopisima iz vlastitog doma

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Đuro Ester tijekom siječnja uređivali su u svojoj učionici kutak za čitanje.

Naime, svoj kutak nazvali su “Šarena kruška” te će se prijaviti na natječaj za najbolji čitateljski kutić.

Iz škole navode kako su učenici kutak uredili knjigama i slikovnicama iz vlastitog doma te knjigama i časopisima iz školske knjižnice koje tijekom trajanja projekta čitaju u vrijeme odmora.

– Učenici su s knjižničarkom pročitali ilustriranu priču “Slamka, Šlapica i Ćelavi Pero” finskih autorica Sinikke i Tine Napola te ilustratorice Salle Savolainen. Nakon čitanja priče o dvjema sestrama Slamki i Šlapici koje se posvađaju oko toga jesu li kao male bebe bile ćelave, što rezultira nizom zavrzlama i policijskom potragom za lopovom, učenici su izradili svoj razredni album beba pod nazivom “Slamka, Šlapica i bebe 4.b” – ističu iz škole.

Tom prilikom učenici su se upoznali i s osnovnim simbolima, geografskim položajem, klimatskim obilježjima i najvažnijim znamenitostima Finske.

– Upoznali su se i s nekim neobičnim natjecanjima u Finskoj kao što su bacanje mobitela u dalj, bacanje gumenih čizama u dalj, hvatanje komaraca, natjecanje u nošenju žena na leđima, močvarni nogomet i drugim neobičnim aktivnostima – zaključili su.

zatvori