Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Sveučilište Sjever širi mrežu internacionalne suradnje u Aziji, Milković: Cilj je poboljšanje kvalitete visokog obrazovanja

Sveučilište Sjever širi mrežu internacionalne suradnje u Aziji.

Naime, delegacija koprivničkog sveučilišta posjetila je jedno od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu te potpisala sporazum o suradnji dviju visokoobrazovnih institucija.

Između ostaloga, ovo znači da će doći do razmjene studenata, nastavnika i osoblja u okviru formalnih programa mobilnosti, kao i u području izdavaštva na teme od zajedničkog interesa.

Sporazum podrazumijeva i organizaciju znanstvenih skupova, seminara, simpozija, okruglih stolova i javnih rasprava na unaprijed dogovorene teme, kao i organizaciju i provedbu zajedničkih istraživačkih projekata. Ovom će suradnjom tako doći do povećanja vidljivosti Sveučilišta Sjever na svjetskoj akademskoj razini, poručili su.

Rektor Marin Milković napomenuo je da je razvoj institucionalnih odnosa u cilju poboljšanja kvalitete visokog obrazovanja doprinos ovog sporazuma za oba sveučilišta.

– Povezivanje na međunarodnoj razini značajno je i za naše studente jer poticanje suradnje studenata i studentskih organizacija u području akademskih i kulturnih aktivnosti obogaćuje studentsku interkulturalnu svijest ključnu za uspješnu poslovnu komunikaciju na globalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini – zaključio je rektor Milković.

zatvori