Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Slavenaši počeli s pripremama, Ferenčina: Nemamo posložen kadar, sve ovisi o tome hoće li Hoxha otići

Nogometaši Slaven Belupa danas su započeli pripreme za nadolazeći proljetni dio sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa, uoči prvog ovogodišnjeg treninga istaknuo je kako još uvijek nisu do kraja posložili igrački kadar.

– Nadam se da ćemo kroz narednih par dana imati bolju situaciju. Očekujem prodaju nekih igrača, također očekujemo i dolazak nekih igrača tako da nismo kompletni. Priključili smo prvoj momčadi dosta juniora koji će raditi s nama prvih par dana do odlaska u Medulin. Prije odlaska u Medulin odlučit ćemo koji će od tih juniora poći s nama. Očekujem da ćemo sljedećih par dana biti još jači – naglasio je strateg Farmaceuta.

Ferenčina je dodao kako im je prvih nekoliko dana priprema u planu dizanje aerobne forme.

– U Medulinu nas očekuju četiri utakmice i tamo ćemo dosta raditi na taktici. Nadam se da će nam te utakmice poslužiti kako bi nam dale uvid u stanje igrača. Kroz te utakmice nadam se kako ćemo se uigrati da bismo što spremniji dočekali prvo kolo proljetnog kola. Prva tri protivnika u pripremnim utakmicama su poznata, a četvrti protivnik još nije; prvu utakmicu igramo protiv austrijskog Kapfenberga, drugu protiv Rudara, dok treću igramo protiv Lokomotive – pojasnio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Trener je istaknuo i da Hoxha još uvijek nije prodan.

– Hoće li biti prodan sljedećih par dana ili ne, to ne bih znao. Nadam se da će napraviti transfer kao što je i zaslužio jer je odličan igrač. Isto tako se nadam ako će on otići, da ćemo dovesti jednog ili dva igrača koji će ga nadomjestiti. Možda neki mlađi igrači otiđu na posudbu jer je bolje da igraju, nego da sjede na klupi ili tribini – rekao je trener te dodao kako za sada još uvijek osim Hoxhe nitko nije pred odlaskom.

U klubu nema novih lica osim juniora, poručio je stoga Ferenčina.

– Sve ovisi o prodaji Hoxhe, ako on ode onda ćemo dovesti nekoga, no mi smo dobri i da nitko ne dođe – to smo pokazali i u posljednjih nekoliko utakmica. Naravno da ćemo se kroz pripremni proces još bolje uigrati. Nadam se još boljim igrama i više bodova na proljeće – pojasnio je.

Spomenimo i da su “slobodne ruke” dobili Claudemir, Kamberi, Cascini i Račić, dok ostali igrači konkuriraju za prvu ekipu.

– Hoće li u narednih tjedan-dva doći do izlaznih transfera ja to ne znam, no prema mojim informacijama to ne bi trebalo biti tako i 99 posto igrača koji su došli danas na početak priprema trebali bi biti u igračkom kadru za proljeće – pojasnio je trener.

Snimio Valentino Štefanek.

Slavenov strateg naglasio je još kako u svim segmentima igre mogu biti bolji.

– Što se tiče obrane, tu moramo biti puno bolji jer smo previše golova dobili kroz jesen. Napad također može biti bolji, no on je u prosjeku s drugim ekipama u ligi. Puno ćemo raditi i nadam se da ćemo barem u obrani puno bolji – konstatirao je Ferenčina.

Nastavio je da je igračima u svlačioni kazao da od njih očekuje maksimalan rad i angažman.

– Želim da budemo maksimalno angažirani i da uživamo u tome čime se bavimo jer je to meni najbolji sport na svijetu. Radimo posao koji bi svi htjeli raditi i to moramo poštivati i biti maksimalno usredotočeni na to što radimo, onda će se to i vratiti – kazao je Ferenčina.

Na kraju je rekao da u svakoj utakmici očekuje što bolji rezultat.

– Bez obzira gdje smo mi i što smo, u svaku utakmicu ćemo ići po pobjedu, to smo i u jesenskom dijelu prvenstva radili. U utakmicama koje smo gubili protiv Hajduka, Rijeke i Dinama bili smo blizu osvajanja bodova. Protiv Rijeke smo uspjeli doći do pobjede i iznenadili smo cijelu Hrvatsku. Nadam se da ćemo uhvatiti kontinuitet i da ćemo ponavljati dobre rezultate iz utakmice u utakmicu – zaključio je.

Tomislav Božić, kapetan Slaven Belupa, naglasio je kako su se uspjeli odmoriti premda bi im dobro došlo još malo opuštanja.

– Spremni se vraćamo ovdje na drugu polusezonu da pokušamo napraviti što bolji rezultat. Cilj nam je bolji rezultat nego na jesen, a dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Volio bih radi kluba da se bilo koji od ovih juniora probije u prvu ekipu. Htio bih da odrade dobre pripreme i da se nametnu i probaju osigurati transfer koji bi klubu pomogao u budućnosti – naglasio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Božić je dodao kako uživa u ulozi kapetana.

– Smatram da je uloga kapetana ta da pomogne mlađim igračima da se razviju. Svi znamo da je prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet težak. Bio sam mladi igrač i znam kako je to teško, zato sam tu u službi kluba da tim igračima olakšam prijelaz – zaključio je Božić.

zatvori