Nedjelja, 23. lipnja 2024.

FOTO Roditelji vrtićaraca sudjelovali na edukativnim radionicama, Čupen Tomica: Osvijestili smo važnost čitanja djeci od najranije dobi

U Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu nastavlja se izvrsna suradnja s roditeljima vrtićke djece.

Iz Grada Đurđevca navode kako su ove godine održane već dvije edukativne radionice s roditeljima, a nastavak je to prošlogodišnjih aktivnosti. U prvim ovogodišnjim radionicama obrađene su teme “Kako dijete uči o svijetu oko sebe” i “Granice: zašto i kako?”.

Cilj radionica bio je proširiti spoznaju o važnosti uloge roditelja kao posrednika između djeteta i vanjskog svijeta te povećati osjetljivost za prepoznavanje mogućih izvora upoznavanja svijeta i spremnosti za stvaranje poticajnih uvjeta za igru djeteta.

– Roditelji su bili vrlo opušteni tijekom svih aktivnosti. Kroz radionice smo posebice osvijestili važnost čitanja djeci od najranije dobi. Vrlo su zainteresirani za sve naše radionice, motivirano slušaju teorijski dio te se uključuju u rasprave. Bavimo se konkretnim primjerima kojima su roditelji zaokupljeni sa svojom djecom – zaključila je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

zatvori