Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: REZULTATI LINO KUPA Mlađe Podravkašice osvojile turnir, starije se okitile srebrom

U Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo u Koprivnici jučer je uspješno održan peti Lino Kup.

Podsjetimo, riječ je o tradicionalnom okupljanju mladih talentiranih rukometašica u organizaciji Rukometnog kluba Podravka Vegeta, a turnir je bio organiziran za djevojčice rođene 2008. godine i mlađe (U-15) te djevojčice rođene 2010. godine i mlađe (U-13). Prvi put su se uz hrvatske na turniru okupile i ekipe iz Mađarske i Slovenije te su Koprivnici tako gostovale mlade ekipe Krim Mercator, Alba Fehervar KC i Lokomotiva Zagreb uz domaćina Podravku. Ukupno se okupilo oko 160 mladih rukometašica.

>> FOTO U tijeku je peti Lino Kup, u Koprivnici se okupilo oko 160 mladih rukometašica

Kad je pak riječ o rezultatima u U-13 konkurenciji, u Podravka Vegeti ističu da su domaće djevojčice pod vodstvom trenerice Snježane Petike odnijele prvo mjesto i oko vrata im sjaje zlatne medalje.

– U naš tim stigle su čak dvije pojedinačne nagrade za Veroniku Džinić koja je bila MVP turnira i Anđelu Sočev koja je najbolja vratarka turnira – navode i dodaju da je drugo mjesto u ovoj konkurenciji pripalo Lokomotivi, treće Krim Mercatoru, a četvrto ekipi Alba Fehervar KC.

U kategoriji U-15 bilo je iznimno napeto i do samog kraja nije se moglo znati tko će osvojiti ovogodišnji turnir u starijoj konkurenciji, nastavljaju u koprivničkom klubu.

– Šećer na kraju bio je derbi Podravke i Lokomotive koji je završio neriješenim rezultatom, a zbog bolje gol razlike zlato su uzele igračice Lokomotive, dok je srebro pripalo našim Podravkašicama koje vodi trener Antonio Pranjić uz podršku na klupi trenerice vratarki Barbare Stančin. Pojedinačnu nagradu za najbolju strijelkinju turnira odnijela je Tena Jurlina – poručuju.

Spomenimo i da je u ovoj konkurenciji na trećem mjestu završila ekipa Alba Fehervar KC, a na četvrtom Krim Mercator.

– Bio je ovo fantastičan rukometni dan u Koprivnici i ovim putem zahvaljujemo svima na dolasku i sjajnim utakmicama. Najbolje od najboljih su na svečanom proglašenju nagradile naše tri prvotimke vratarke Antonia Tucaković i Nika Galinec te naša mlada i perspektivna igračica Tara Đelekovčan – zaključili su u Podravka Vegeti.

zatvori