Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Predstavnici koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća sudjelovali na edukativnom kampu u Tuheljskim Toplicama

Koprivnički dječji gradonačelnik Marin Sabol i njegov zamjenik Luka Jantolek sudjelovali su na edukativnom kampu u Tuheljskim Toplicama.

Kako navode iz Grada Koprivnice, svemu je prisustvovala i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Sandra Sabolić, a sve je bilo organizirano u sklopu projekta “Utjecaj, a ne ukras” Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

– Tijekom trajanja kampa predstavili su potrebe djece našeg kraja, sudjelovali u interaktivnim radionicama na temu ostvarivanja dječjih prava i participacije te su počeli s razvojem “Naj projekta” kojim će djeca i odrasli donijeti pozitivne promjene u našoj zajednici – kazali su.

Projekt “Utjecaj, a ne ukras” pridonosi širenju znanja i mogućnosti za sudjelovanje djece i mladih u gradovima i općinama širom zemlje te podržava donositelje odluka u jačanju vještina za sudjelovanje djece u odlučivanju.

– Na kampu se tako okupilo oko 70 sudionika i sudionica iz različitih gradova diljem Hrvatske, a naši su predstavnici imali priliku razviti svoje “Naj projekte” na kojima ćemo nastaviti raditi u suradnji s donositeljima odluka te drugom djecom i mladima u našoj zajednici – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori