Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Općinski susreti folklora u Otrovancu okupili brojne članove udruga i društava s područja Pitomače

U društvenom domu u Otrovancu održana je priredba “Općinski susreti folklora” u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Marijan Pavleković-Pajo.

Na održanoj manifestaciji sudjelovali su brojni članovi udruga i društava s područja Pitomače.

– Nakon četiri duge godine “ne rada” od pandemije koronavirusa i otuđenja, napokon smo se okupili na “Općinskim susretima folklora” da se družimo s našim KUD-ovima i udrugama i da našoj zajednici, općini i mještanima pokažemo da nismo prestali s djelovanjem. Prezadovoljni smo ovim susretima jer je bio veliki odaziv, od onih najmanjih pa do onih najstarije dobi što ukazuje na to da se naš rad cijeni. Ove godine se nadamo održavanju i 15. Susreta folklora gdje nam dolaze KUD-ovi iz cijele Hrvatske pa da pokažemo naš vrijedan rad i trud – rekla je Mirjana Gomerčić, predsjednica KUD-a Marijan Pavleković-Pajo Otrovanec.

Dodajmo kako su se uz domaćine predstavili i KUD Petar Preradović Grabrovnica, KUD Starogradački Marof i Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, a susrete su podržali i zamjenik načelnika Općine Pitomača Marin Aragović, predsjednik Mjesnog odbora Otrovanec i član Općinskog vijeća općine Pitomača Mirko Pavleković, kao i direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

zatvori