Utorak, 25. lipnja 2024.

FOTO Okupili se najčitatelji koprivničke knjižnice, klinci uživali u poklonima i plesu, a oni stariji izrađivali licitarska srca

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održan je blagdanski party, odnosno susret s najčitateljima Dječjeg odjela koji su prema statistici posudbe u prošloj godini posudili i pročitali najveći broj knjižnične građe.

U prigodnom blagdanskom ozračju najčitatelji su u društvu članova obitelji primili simbolične poklone – knjige prema izboru knjižničarki, a imali su prilike i predstaviti se i podijeliti svoje dojmove o knjigama i čitanju općenito, ističu u koprivničkoj knjižnici.

– Zajedno smo zaigrali i obiteljski kviz o poznatim dječjim knjigama i filmovima. Druženje je zaokruženo dječjim šampanjcem i dobrim glazbenim ritmovima – dodaju.

Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine tako su braća Oliver i Artur Prlog, a u kategoriji djece predškolske dobi najčitatelj je Matija Celišćak. Nadalje, u kategoriji djece osnovnoškolske dobi do 10 godina nagrađen je Franjo Habijanec, u kategoriji viših razreda Antonio Golub i Karolina Điko u kategoriji mladih čitatelja.

Koprivnički knjižničari spominju i da su za najčitatelje i volontere Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela organizirali mini radionicu izrade licitarskih srca.

– Svaki od okupljenih najčitatelja ili volontera dobio je priliku ukrasiti jedno ili više licitarskih srca. Uz otkrivanje malih tajni izrade licitara i samostalnih uspjeha i neuspjeha ukrašavanja sudionici su svoje licitare odnijeli kući da ih stave na svoja božićna drvca ili poklone najbližima, a knjižničari su im pripremili male poklon pakete – poručuju.

Knjižničari su ove godine uvidom u statistiku posudbe i statistiku volonterskih sati organizirali ovu radionicu za najčitatelje u raznim kategorijama. U kategoriji hrvatska književnost najčitateljica je tako Ružica Međurečan, u kategoriji svjetska književnost Gorica Janach, u kategoriji strip Boško Šprem, u kategoriji publicistika Tihana Vadla, u kategoriji srednjoškolac Luka Jovanović, u kategoriji student Antonia Pucko, u kategoriji umirovljenik Josip Mihac, u kategoriji zvučne knjige Marica Lisjak, a u kategoriji najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela Siniša Hercigonja.

Kao volonteri su istaknuti Hana Bijelić, Ema Cvek, Vinko Ganžulić, Iva Mlinarić, Vera Šimunić, Leona Tasoti Kivač, Marija Vugrinec i Maria Milanović Vugrač.

zatvori