Subota, 29. lipnja 2024.

FOTO Odličan početak godine za đurđevačke šahiste, Domović seniorski prvak županije, Kapitanić zlatni, a Gašparec srebrni junior

Šahisti đurđevačkog Šahovskog kluba Picok izvrsno su startali u novu šahovsku godinu na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu.

Naime, šahisti su potvrdili svoju kvalitetu i po drugi put uzastopno osvojili titulu pojedinačnog prvaka županije; prošle godine njome se okitio Viktor Šalamon, a ove godine tu je titulu osvojio Ognjen Domović, poručili su iz Grada Đurđevca.

Na prvenstvu je nastupilo sedam šahistkinja i 18 šahista koji su se borili za prestižne titule županijske prvakinje i županijskog prvaka u standardnom šahu.

– Nakon iscrpljujuće i neizvjesne borbe titulu županijskog seniorskog prvaka osvojio je naš Ognjen Domović osvojivši pet bodova u šest kola. Presudila je njegova izvrsna igra i pobjeda u posljednjem kolu protiv izravnog konkurenta pa je Ognjen tako po prvi puta osvojio titulu najboljeg županijskog seniora – naveli su u klubu.

Odličan rezultat ostvario je i Nikola Gašparec koji je zauzeo šesto mjesto.

– Nikola je u posljednjem kolu pobijedio prvog nositelja Marijana Belanija i tako pomogao Ognjenu na putu do naslova, dok je naš Gabriel Kapitanić osvojio ukupno sedmo mjesto, a time i zlatnu medalju za najboljeg juniora. Viktor Gašparec osvojio je ukupno deveto mjesto, a time i srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji – rekao je Nikola Mihočka, predsjednik đurđevačkog kluba, koji je bio zadovoljan postignućima mladih šahovskih nada.

Uz to je naglasio da Gabriel Kapitanić i Viktor Gašparec još uvijek spadaju u mlađe kadete, a medalje su osvojili u juniorskoj konkurenciji.

Spomenimo da su na županijskom prvenstvu još su nastupili Gordan Fuček koji je zauzeo 12. mjesto, Petar Legradi osvojio je 18. mjesto, a Mia Marija sedmo mjesto.

zatvori