Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: NOĆ MUZEJA Razni sadržaji privukli Koprivničance u muzejske prostore i galerije

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja upravo je u tijeku u mjestima i gradovima diljem Hrvatske, pa tako i u Koprivnici.

Podsjetimo, riječ je o manifestaciji koju 19. put organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama. Tema 19. Noći muzeja pritom je “Muzeji i nova publika” s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici i posebno u tom kontekstu razvoj nove publike, novih programa i razvoj muzeja, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje muzejskih i drugih institucija s organizacijama civilnog društva, razmjenu znanja i općenito razvijanje partnerstva.

Noć muzeja održava se i u koprivničkim muzejskim prostorima pa se tako u Muzeju grada Koprivnice predstavlja umijeće izrade votiva uz prezentaciju slikanja uljem na staklu, a može se razgledati i stalni postav, dok je u Galeriji Koprivnica izložena izložba DAB ’23 te su nastupili polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić. Zanimljivo je i u Galeriji Mijo Kovačić gdje se predstavlja edukativni program Ropotarnica.

Aktivnosti se odvijaju i u Podravkinom Muzeju prehrane i to kroz izložbu naziva Povijest zaštitnog znaka Podravke.

Navedeni muzeji i galerije ostaju otvoreni do 23 sata i ulaz je slobodan, a djelić večernje atmosfere donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

zatvori