Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO Nastavlja se specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita u Đurđevcu i Križevcima, Koren: Ambulante doprinose smanjenju listi čekanja u koprivničkoj bolnici

U prostorijama Županijske uprave potpisan je Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu kojim se 11. godinu zaredom osigurava veća dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Sporazum su pritom potpisali koprivničko-križevački župan Darko Koren, ravnatelj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Iz Službe ureda župana poručili su da je župan Koren tom prilikom kazao kako Županija i na ovom primjeru pokazuje da kontinuirano brine o razvoju zdravstvene zaštite i medicinske usluge na cijelom području županije te istaknuo da je u 11 godina provođenja ovog programa Županija ukupno osigurala 620.000 eura.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ove smo godine u našem proračunu za provedbu specijalističko-konzilijarne zaštite osigurali 120.000 eura što je čak 30.000 eura više nego godinu dana ranije. To pokazuje koliko nam je važno da stanovnici svih područja naše županije imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. U Đurđevcu i Križevcima djeluje po pet specijalističkih ambulanti koje uvelike doprinose smanjenju listi čekanja u koprivničkoj bolnici, ali i činjenici da građani ne moraju putovati za sve preglede u bolnicu. Da radimo dobar posao potvrđuje i podatak da je prošle godine ostvareno 5.503 pregleda – 300 više nego godinu ranije, a od početka provođenja programa je ukupno ostvareno više od 40.000 specijalističkih pregleda – istaknuo je Koren.

Prigodnim riječima obratili su se i ravnatelji zdravstvenih ustanova koji su iskazali zadovoljstvo što ustanove već dugi niz godina mogu sudjelovati u hvalevrijednom programu koji za cilj ima povećanje dostupnosti specijalističke zdravstvene usluge i koji pokazuje dobre rezultate.

– Ravnatelj Devčić je istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od predvodnica ovakvih programa u Hrvatskoj te da će bolnica i dalje raditi na povećanju broja liječnika specijalista. Riječi zahvale su uputile i ravnateljice Hanžeković i Vadla koje su dodale da sinergijom ustanova i Županije najveću korist imaju upravo pacijenti ruralnih krajeva kojima specijalistički pregledi postaju mnogo dostupniji – naveli su u Službi ureda župana.

Podsjetimo, u Križevcima su građanima na raspolaganju specijalisti iz pet grana medicine – ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije, urologije i psihijatrije, a isti broj specijalističkih ambulanti je dostupan i u Đurđevcu gdje svoje usluge pružaju specijalisti interne medicine, opće kirurgije, otorinolaringologije, urologije i psihijatrije.

Dodajmo na kraju da su potpisivanju sporazuma prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

zatvori