Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Molvarci posjetili Biograd na Moru na poziv tamošnjeg gradonačelnika, prisustvovali svečanoj sjednici i osnažili prijateljske odnose

Vodstvo Općine Molve i predstavnici udruga s područja općine posjetili su Biograd na Moru.

Naime, općinski načelnik Zdravko Ivančan, članovi Općinskog vijeća Općine Molve, djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela i spomenuti predstavnici udruga na poziv gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza prisustvovali su svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, naveli su u Općini.

– Tom prigodom ukomponiran je dvodnevni izlet od strane Općine Molve u svrhu nagrađivanja i zahvale udrugama i mještanima za sudjelovanje i angažman povodom Molvarskog leta 2023., za obogaćivanje kulturnog i zabavnog sadržaja u zajednici te za sudjelovanje u obrani tijekom poplava što se naročito odnosi i na predstavnike DVD-a, udruge branitelja te predstavnike drugih udruga s područja općine – objasnili su.

U programu su sudjelovali članovi umirovljenika, domaćica, vinogradara, obrtnika i ostalih udruga zajedno s mještanima koji su također tijekom godine doprinijeli društvenom i kulturnom životu u Molvama.

– U sklopu putovanja usputno se stalo u prekrasnim Rastokama u kojima vladaju bajkoviti prizori; slapovi, vodena maglica, led, bijeli pokrov na krovovima kuća, omrzlo drveće, inje… Održana je i svečana sjednica kojoj su prisustvovali brojni uzvanici, a gradonačelnik Ivan Knez posebno je pozdravio općinskog načelnika Zdravka Ivančana i članove KUD-a Molve. Ovo je bila također prilika da se razmjene iskustva u kvalitetnom upravljanju općinama i gradovima. Osim toga, takva razmjena iskustva i suradnja uvelike pridonosi unaprjeđenju prijateljskih odnosa između naše općine i njihova grada – poručili su još iz Općine.

Spomenimo da Općina Molve s Biogradom na Moru ne dijeli samo prijateljske odnose, već i prestižnu nagradu, odnosno drugo mjesto za Zlatni cvijet Europe.

– Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz nominirala je općinu Molve za drugo mjesto najuređenijeg mjesta u Europi, a Biograd na Moru je također osvojio srebro kao najuređenije mjesto u Europi. Time su Biograd na Moru i općina Molve, uz grad Primošten koji je osvojio zlato, jedini u cijeloj Europi koji su okićeni titulom najuređenijih mjesta u Europi – zaključili su.

zatvori