Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički natjecatelji uspješni na prvom Novogodišnjem badmintonskom turniru

U organizaciji Badmintonskog kluba Koprivnica u subotu je u Sportskoj dvorani Vinko Zember održan prvi Novogodišnji badmintonski turnir.

– Na turniru je nastupilo 66 natjecatelja što je zavidan broj i za mnoge badmintonske turnire s višegodišnjom tradicijom – rekao je Miroslav Samardžić iz Badmintonskog kluba Koprivnica.

Kazao je da su se zbog nešto slabijeg odaziva djece sve djevojčice i svi dječaci mlađi od 13 godina natjecali zajedno, a na pobjedničko postolje stale su mlade nade koprivničkog badmintona – pobijedio je Fran Kovačić, drugo mjesto zauzela je Margareta Tot, treće Jana Medvarić, a četvrto mjesto zauzeo je najmlađi natjecatelj turnira, sedmogodišnji Luka Koluder.

– U kategoriji dječaka do 15 godina starosti pobjedu je odnio naš Jan Kropek, drugo mjesto zauzeo je Janko Golubić, a treće Bruno Maretić, obojica iz Badmintonskog kluba Marlex iz Varaždina. Natjecanje u kategoriji djevojčica do 15 godina starosti nije održano jer su se djevojčice odlučile natjecati s odraslim ženama – istaknuo je Samardžić.

Nastavio je kako su se rekreativci natjecali u šest kategorija – muškarci pojedinačno u A i B kategoriji, žene pojedinačno, muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi.

– U A kategoriji muškaraca pobjedu je odnio naš član Marjan Vugrinec, drugo mjesto zauzeo je Nikola Vodopija iz Badmintonskog kluba Marlex, a treće mjesto zauzeo je naš junior Filip Kos. Najmasovnija je bila muška B kategorija s 20 natjecatelja. U toj kategoriji pobjedu je odnio Ivan Bančić iz Badmintonskog kluba Marlex, drugo mjesto zauzeo je Darko Šipuš iz Badmintonskog kluba Orka iz Varaždina, a treće Tomislav Sović iz Badmintonskog kluba Marlex. U ženskoj konkurenciji pojedinačno prvo i treće mjesto zauzele su sestre blizanke Anabela i Lara Bel iz Badmintonskog kluba Međimurje iz Čakovca, a drugo mjesto zauzela je naša Ana Koluder – objasnio je Samardžić.

U konkurenciji ženskih parova najuspješnije su bile sestre Anabela i Lara Bel, izvrsno drugo mjesto zauzele su koprivničke natjecateljice Nuša Šikić i Hana Kos, a na treće mjesto plasirale su se Kristina Biškup i Snježana Patafta iz Badmintonskog kluba Međimurje.

Među 16 muških parova pobjedu su odnijeli Marcel Maretić i Nikola Vodopija iz Badmintonskog kluba Marlex, drugo mjesto zauzeli su Marijan Poljak i Zoran Tomašković iz Badmintonskog kluba Concordia iz Zagreba, a treće Miroslav Bermanec iz Badmintonskog kluba Concordia i Igor Bešenić iz Badmintonskog kluba Orka.

– Natjecanje je završeno uzbudljivim mečevima mješovitih parova. Pobjedu je odnio koprivnički par Marjan Vugrinec i Ana Koluder, drugo mjesto zauzeli su Miroslav Bermanec i Marina Dijaković iz Badmintonskog kluba Concordia, a treće Nikola Šoštarić i Snježana Patafta iz Badmintonskog kluba Međimurje – zaključio je Samardžić.

zatvori