Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Kirin potpisao 10 novih ugovora o stipendiranju: Želimo motivirati mlade i omogućiti im da steknu visoko obrazovanje

U prostorijama virovitičke Gradske uprave danas je 10 novih studenata potpisalo ugovore o stipendiranju.

U proračunu Grada Virovitice za stipendiranje studenata izdvojeno je 65.000 eura, a stipendija iznosi 140 eura kroz svih 12 mjeseci školovanja.

Jedan od stipendista Leon Davidović koji studira medicinu na Sveučilištu u Osijeku, istaknuo je kako su stipendije pokazatelj studentima da se njihov trud, rad i zalaganje isplati.

– Stipendija mi prvenstveno znači u smislu da potakne moj daljnji rad na sebi i da mi da do znanja da sve što sam do sada radio ima učinak i netko to prepoznaje. Studenti i mladi često misle da se njihov trud ne isplati, ali na ovaj način se zapravo “gura” studente da nastave. Za sada planiram staviti stipendiju sa strane i vidjeti kako napreduju moji interesi pa u skladu s time potrošiti stipendiju – kazao je Leon.

Studentima se obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je čestitao studentima na upisu željenih fakulteta te je pozvao sve mlade da ozbiljno i odgovorno razmišljaju o svojem budućem zanimanju.

– Danas je 10 novih studenata deficitarnih zanimanja potpisalo ugovore o stipendiranju i sada stipendiramo 54 studenta. Pratimo stanje na tržištu i ovime Grad Virovitica daje poticaj mladima da upisuju zanimanja koja su nam ovdje potrebna, a sve kako bi se jednog dana tu i vratili. Spremni smo i na povećanje proračuna jer se trenutno mijenja situacija u Virovitici s obzirom na gradnju brze ceste i povećanjem gospodarske aktivnosti pa se moramo prilagoditi. Cilj nam je obuhvatiti i motivirati što veći broj studenata te im omogućiti da steknu visoko obrazovanje – zaključio je Kirin.

Dodajmo kako su potpisivanju ugovora nazočili i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić.

zatvori