Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Goran Posavec Poso ostvario je svoj dječački san: Godinama sam gledao susjedove kamione na parkiralištu i htio ih voziti

Legenda županijskih nogometnih travnjaka, ljubitelj motora i bivši vlasnik autolimarske radione, Koprivničanac Goran Posavec Poso već gotovo dvije godine živi svoj dječački san.

Priča nam kako je sredinom 2022. godine zatvorio svoj obrt i zaposlio se kao vozač kamiona.

– Oduvijek sam želio voziti kamione, no nikad nisam imao priliku. Vozačku dozvolu za kamione položio sam još 2000. godine, no tek sam se dvije godine kasnije odlučio za promjenu karijere i nisam požalio. Na ovakav potez potaknuo me susjed Marko Sitarić čije sam kamione tu i tamo znao provoziti, a i svakodnevno sam prolazio pokraj njih i gledao ih na parkiralištu – govori Poso.

Prošle godine položio je CE kategoriju koja mu je omogućila da vozi šlepere.

– Do sada sam vozio manji kamion unutar Hrvatske do Čazme i Garešnice. Kako sam položio za šlepere, prije dva tjedna zaposlio sam se kod prijatelja Marija Cikuša koji me najprije pitao poznajem li kojeg vozača. Isti tren sam stavio sebe na popis i prihvatio taj posao te sam počeo voziti špediciju, odnosno van Hrvatske, što sam oduvijek htio raditi. Volim duge ceste i ovaj posao je ispunjenje mog sna – kazao je.

Napominje kako sada ima više slobodnog vremena nego što je to bio slučaj dok je bio obrtnik i to je zapravo jedna od dobrobiti koje mu je donijela promjene karijere.

– Družim se ja i dalje s ljudima. Ovo je posao koji radim od ponedjeljka do petka, dok su mi vikendi slobodni. Ponekad znam i u tjednu biti doma tako da zapravo imam više vremena nego što sam imao kad sam vodio obrt. Tada mi je glava uvijek bila u poslu, a sada kad sam gotov s poslom, gotov sam – pojašnjava.

Posavec je zaključio kako mu promjena karijere nije nimalo teško pala jer ima veliku volju i želju za vožnjom s kojom se planira baviti i u budućnosti.

zatvori