Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Đurđevački osnovnoškolci kroz igre učili o zdravim životnim navikama i zaštiti okoliša

U sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac održan je natjecateljsko-edukativni program “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”.

Riječ je o programu koji je održan u sklopu Sportskih igara mladih kao najveće amaterske sportske manifestacije u Europi čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport.

– Time se doprinosi održivom razvoju, a među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju održive prakse u zaštiti okoliša – naveli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Taj cilj pozdravio je i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je naglasio da se putem sportsko-edukativnog programa lako i jednostavno uči o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

– Drago mi je da su učenici Osnovne škole Đurđevac uključeni u sportske igre koje će pozitivno utjecati na njihove nove životne navike kao i to da se o čuvanju okoliša u Đurđevcu brine i uči već od vrtića i osnovne škole – rekao je gradonačelnik.

Organizatori najavljuju da će ovakve sportsko-edukativne igre provoditi tijekom cijele sezone, a na natjecanjima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih, zaključili su u Gradu Đurđevcu.

zatvori