Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Članovi KUD-a Delovi uspješnu godinu zaključili pjesmom, glazbom, plesom i uz drage prijatelje

Članovi KUD-a Delovi vrlo uspješnu 2023. godinu završili su kako to oni najbolje znaju -pjesmom, glazbom, plesom i uz drage prijatelje.

Poručili su to iz Općine Novigrad Podravski i naveli da je u prepunoj dvorani ZKF u Novigradu Podravskom održan je božićni koncert KUD-a Delovi i prijatelja. Program je vodila Martina Vadlja, a svojim su ga sudjelovanjem uveličali članovi KUD-a Zrin iz Legrada, KUD-a Srce iz Koprivnice te učenici Područne škole Delovi.

– Članovi KUD-a Delovi zajedno s dragim gostima, uz glazbu, pjesmu, ples i dramski izričaj pridonijeli su nastavku blagdanske atmosfere i pokazali kako čuvaju i njeguju ljubav prema tradicijskoj kulturi i kulturnoj baštini. Pjesmom i plesom prošetalo se Podravinom, Zagorjem, sjeverozapadnom Hrvatskom, a vidio se i djelić plesova Hrvata Bunjevaca. Dramska grupa predstavila se skraćenim prikazom predstave Repriza – istaknuli su u Općini.

Na kraju koncerta svim izvođačima i posjetiteljima prigodnim su se riječima obratili predsjednik KUD-a Delovi Toni Karuza te načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek. Načelnik Brljek pohvalio je rad članova KUD-a Delovi, a goste je darovao prigodnim poklonima.

– Veliko hvala svima koji prate i podržavaju rad KUD-a Delovi. Najskuplji poklon blagdana i općenito današnjice je vrijeme i zato ovim putem zahvaljujemo publici što ga je izdvojila za nas i naše prijatelje – zaključili su.

zatvori