Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Brojni posjetitelji i ove godine proslavili blagdan svetog Vinka u Kladarskom bregu

Ljubitelji dobre kapljice i tamburaša proslavili su još jedno “Vincekovo v Kladarskem bregu”.

Povodom obilježavanja blagdana svetog Vinka, Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača i ove su godine organizirali ovu manifestaciju.

Proslava blagdana započela je uz Vincekove hodancije na kojima je sudjelovalo više od 30 hodača, a završila je druženjem na izletištu TIC Klopotec gdje se održala ceremonija orezivanja i posvete vinove loze čime se simbolično obilježio početak radova u vinogradima.

– Još jedna godina vesele atmosfere na našem izletištu Klopotec gdje smo se okupili u velikom broju kako bismo proslavili blagdan svetog Vinka. Vinogradarima je ovaj blagdan poznat, a našim radom i trudom poznat je i našim posjetiteljima. Naši hodači su i ovaj put obišli najznačajnije turističke objekte na području pitomačkog vinogorja, a ono što ih je dalje čekalo je dobra zabava, dobar eno i gastro program te naravno vrhunska podravska glazba – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

Dodajmo kako su brojni posjetitelji ovom prilikom mogli kušati proizvode OPG-a Kožar, OPG-a Chresno, Podruma Vineda, Harsana, Udruge vinogradara i voćara Pitomača i destilerije MAMM iz Pitomače te uživati u glazbenom programu Tamburaškog sastava Frontmeni.

zatvori