Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Đurđevački muzej prošle godine posjetilo 11.000 ljudi, Janković Hapavel: Postali smo prepoznatljivi u našoj maloj sredini, ali i šire

Muzej grada Đurđevca u protekloj godini posjetilo je oko 11.000 posjetitelja.

Kazala je tako ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel te istaknula kako je vrlo zadovoljna postignutim rezultatima.

– Postali smo prepoznatljivi ne samo u našoj maloj sredini, nego i šire. Mislim da smo svojim radom i programima to dokazali. U naš muzej dolaze posjetitelji raznih dobnih skupina i oni su ti koji vole atrakciju, ekspresiju te doživljaje na likovnoj ili na dokumentarističkoj izložbi – poručila je.

Program će sadržajan biti i ove godine pa će tako muzej ugostiti različite domaće i inozemne umjetnike.

Izvor: Grad Đurđevac

– Postoji velik interes za gostovanje kod nas budući da smo priznata galerija. Prvo što nas očekuje je manifestacija “Noć muzeja” kad će nam gostovati naši prijatelji, odnosno studenti Akademije likovne umjetnosti iz Zagreba. Ove godine predstavit će se radovima koje su stvorili na jednoj od naših radionica pa ćemo imati priliku vidjeti što su sve naslikali boraveći u Đurđevcu što će biti jako zanimljivo. Imat ćemo i izložbu u suradnji s Etnografskim muzejom, a prikazat ćemo radove poznatog fotografa Saše Pjanića – ističe.

Ravnateljica Janković Hapavel dodala je i kako će samostalnu izložbu održati đurđevački slikar Franjo Mihočka, dok će tijekom ljeta biti izložba Zorana Homena. Jesen će biti obilježena izložbom “Hrvatska pod zvijezdama” astro fotografa Branka Nađa, a održat će se i izložba žiriranja učeničkih radova.

– Puno će biti događanja, družionica i koncerata te se nadam da ćemo uspjeti to sve realizirati – zaključila je.

zatvori