Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Đurđevačke plesačice osvojile osam medalja na međunarodnom turniru u Sesvetama

Članice Plesnog kluba Ritam Đurđevac ostvarile su sjajne rezultate na turniru u standardnim i latinoameričkim plesovima te državnom prvenstvu u Sesvetama.

Solo plesačice vođene su bile trenericama Mihaelom Juranić i Ivankom Marki, a na bodovnom turniru đurđevačka mlada plesna ekipa osvojila je čak osam medalja i visoke plasmane u odnosu na međunarodnu konkurenciju, poručuju iz Grada Đurđevca.

Natjecale su se Lucija Štefanec, Hana Mišulin Horvat, Julija Bukovčan, Franka Tolić, Klara Senjan, Marta Dugalija, Sara Kovač, Una Janković i Sara Vršić.

– Po prvi put članice Plesnog kluba Ritam nastupale su s imenom svoga grada Đurđevca, a po prvi put su se natjecale i naše najmlađe članice Lucija Štefanec i Julija Bukovčan. Lucija je u kategoriji mlađih osnovaca u engleskom valceru osvojila srebrnu medalju i četvrto mjesto u cha-cha-cha plesu, dok je Julija u konkurenciji od 20 natjecateljica u oba plesa osvojila visoko četvrto mjesto što je svakako i njima te svim našim plesačima za pohvalu i čestitke – rekla je predsjednica kluba Ivana Senjan.

I na državnom prvenstvu održanom dan kasnije članice kluba pokazale su izvrsno umijeće plesanja tanga, bečkog valcera, slowfoxa i quickstepa te su sve u jakoj konkurenciji ušle u polufinale.

– U finale se plasirala Klara Senjan osvojivši peto mjesto na razini države. Nastupale su izvrsne mlade plesačice Marta Dugalija, Una Janković, Hana Mišulin Horvat, Sara Kovač i Klara Senjan – zaključili su iz Grada.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori