Subota, 11. svibnja 2024.

DHMZ za naš kraj izdao narančasto upozorenje zbog snijega i poledice

Državni hidrometeorološki zavod za Zagrebačku je regiju, u koju spadaju i Podravina i Prigorje, izdao narančasto upozorenje zbog snijega, odnosno poledice.

– Moguća je poledica zbog snijega i stvaranja snježnog pokrivača, a očekuje se visina novog snijega između pet i 15 centimetara. Budite spremni na rasprostranjenu pojavu snijega ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom – govore u DHMZ-u.

Isto tako, za Zagrebačku regiju izdano je i žuto upozorenje jer se očekuju olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, a najjači udari mogli bi iznositi i više od 65 kilometara na sat.

– Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – napominju.

Što se tiče vremenske prognoze, prognostičari govore kako nas u nastavku dana očekuje umjereno do pretežno oblačno uz snijeg. U unutrašnjosti će se ponegdje stvoriti i deblji snježni pokrivač. Vjetar umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni. Temperatura zraka popodne u unutrašnjosti od -4 do dva °C.

Sutra se u većini krajeva očekuje pretežno sunčano, a ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od -9 do -4 °C, a najviša dnevna uglavnom od -1 do 4 °C.

zatvori