Petak, 3. svibnja 2024.

DEČKI UŠLI U BIZNIS Jedan krao laptope, drugi ih od njega kupovao

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i prikrivanja.

Javljaju tako iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodaju kako je riječ o osumnjičenicima u dobi od 23 i 20 godina s koprivničkog područja.

– Sumnja se kako je prvoosumnjičeni između 14. i 26. rujna 2022. godine iz dvije obrazovne ustanove na području Koprivnice otuđio dva prijenosna računala i novčanik s dokumentima i bankovnim karticama oštetivši tako vlasnike za oko 590 eura. Također, sumnja se da je 8. listopada 2022. godine iz poslovnog prostora na području Koprivnice otuđio novčanik s dokumentima i novcem oštetivši vlasnicu za oko 200 eura – navode.

Dodaju i kako se sumnja da je drugoosumnjičeni kupio dva prijenosna računala od prvoosumnjičenog, iako je znao da su pribavljena kaznenim djelom. Jedno prijenosno računalo je i pronađeno te oduzeto.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe protiv prvoosumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku, dok je protiv drugoosumnjičenog zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – zaključili su.

zatvori