Subota, 4. svibnja 2024.

‘DAROVITI SUNCOKRETI’ Nemčići uključeni u projekt poticanja darovitih učenika: Želimo razvijati njihovu samostalnost, kreativnost, ustrajnost…

Koprivnička Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski uključena je u projekt naziva “Daroviti suncokreti”.

Naime, krajem prvog polugodišta Ministarstvo znanosti i obrazovanja provelo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama, a i ova škola je jedna od 146 odabranih kojima će ministarstvo osigurati financijska sredstva za provedbu prijavljenog projekta. Ministarstvo je Nemčićima tako odobrilo sufinanciranje u iznosu od 2.523 eura, istaknuli su u školi.

– Školskim projektom “Daroviti suncokreti” želimo senzibilizirati i osvijestiti darovite učenike koliko je dobrobiti u tome što su dio naše zajednice i koliko mogu pružiti školskoj i lokalnoj zajednici. Želimo osnažiti njihov daljnji napredak i održati vršnjačku potporu na horizontalnoj i vertikalnoj razini. Projekt je osmišljen uz potporu partnera kroz nekoliko aktivnosti kao što su izvanučionička nastava, suradničko učenje, mentorski rad i 18 raznovrsnih radionica kroz osam mjeseci. Korisnici projekta bit će učenici od trećeg do osmog razreda koje je školski psiholog identificirao kao potencijalno darovite ili bistre s elementima potencijalne darovitosti – objasnili su.

Školski tim projekta pritom čine Mamče Ilić, Katarina Križić, Tihana Cvek Ptiček, Martina Kobaš, Suzana Hergotić, Đurđica Pošta i Željka Hanžek.

– Ravnatelj Darko Sočev je prepoznao smisao i cilj školskog projekta kojim želimo nastaviti razvijati učeničku samostalnost, kreativnost, ustrajnost, prilagodljivost, timski rad, međusobnu komunikaciju, samopouzdanje i odgovornost prema sebi, drugima i prirodi – zaključili su u školi.

Spomenimo da je projekt započeo 1. siječnja i trajat će do kraja nastavne godine, a ako se ishodi uspješno realiziraju, njegovi sadržaji mogu postati sastavni dio školskog kurikuluma.

zatvori