Subota, 25. svibnja 2024.

Čitateljica: Staza kraj policije je potrgana, a u novoj ulici parkira se ‘na divlje’, Grad: Šetnica će biti sanirana, a parkirne linije prefarbane

Potrgane ploče na dijelu šetnice između zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Policijske uprave koprivničko-križevačke, te “divlje parkiranje” u novoj ulici pokraj Trga Zlate Bartl, a između zgrade policije i Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Koprivnica zasmetali su Koprivničanku Mariju Jankić.

Ona nam se maloprije javila u redakciju i objasnila da što se tiče potrganih ploča “jedan dio je problematičan i opasan za prolaznike”.

Kad je pak riječ o parkiranju, kazala je da tu nema znaka zabrane parkiranja i zaustavljanja.

– Još su i dva parkirna mjesta ostala ucrtana gdje ljudi “legalno” parkiraju jer i plate kartu. Iza tih mjesta svi ostali parkiraju “na divlje”. Mislim da je pitanje dana kad će se ovdje dogoditi neka prometna nesreća, a prošli tjedan sam vidjela da policija kažnjava ovo „divlje parkiranje“ pa su mi službenici rekli da izlaze samo na prijavu. Znači, prekršaji se rade odmah do zgrade policije. Dijelom su i građani neinformirani jer znaka zabrane nema, a dva parkirna mjesta su tu i dalje ucrtana. Hoće li se i kada postaviti ovdje znak zabrane parkiranja i zaustavljanja te ukloniti ucrtana parkirna mjesta – pita se naša čitateljica.

Odgovore je potražila kod nadležnih, a tek što nam se javila, stigao joj je i odgovor voditeljice Odsjeka za komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice Dijane Jakopanec.

– Prvo pitanje, vezano za oštećene ploče između Doma za starije i nemoćne osobe i Policijske uprave koprivničko-križevačke, navedena nekretnina na kojoj se nalazi šetnica u vlasništvu je Ministarstva unutarnjih poslova, kojem je upućen upit namjeravaju li sanirati navedeno oštećenje. Ako Ministarstvo unutarnjih poslova ne može ili ne želi sanirati navedeno oštećenje, s obzirom na to da se šetnica koristi u javne svrhe, sanirat će ju Grad Koprivnica na proljeće kad vremenske prilike dozvoljavaju takvu vrstu radova. S druge strane, u spomenutoj novoj ulici plave linije koje su ostale od ranije kao oznake parkirališnih mjesta uklonit će se uskoro bojanjem ili na drugi način,
a radove će obaviti Komunalac tako da više neće biti dvojbe da se radi o cesti odnosno kolniku – objasnila je Jakopanec u svom odgovoru.

Foto: čitateljica
Foto: čitateljica
Foto: čitateljica
Foto: čitateljica
zatvori