Subota, 11. svibnja 2024.

Brojni planovi za 2024. godinu u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, Šandl: Održat će se seminari, sprema se i glavno natjecanje

Puno je planova za 2024. godinu u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

Kazala nam je tako ravnateljica škole Ariana Šandl te istaknula kako na proljeće počinju s prezentacijama u osnovnim školama, dok su u planu i različita natjecanja.

– Prezentacije u osnovnim školama su nam važne kad je u pitanju upis djece u novu školsku godinu. Nadalje, od veljače nam počinju naša redovna natjecanja učenika, a već imamo i dva puhača koja se spremaju na natjecanje u Beogradu. Tu nam je i međunarodno natjecanje “Mali Padovec”, a sprema se naše glavno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga koje ove godine okuplja puhače i suvremeni ples. Cijeli nastavni dio sada podliježe pripremama za natjecanja koja se održavaju od veljače do lipnja – rekla je.

Da natjecanja oduzimaju dodatno vrijeme svjesni su u školi, stoga sve ovisi o rasporedima i pripremama.

– Uvijek ima one djece koja ozbiljnije shvaćaju Umjetničku školu nego neka druga pa se uvijek nađe i onih koji su spremni za takve obaveze. To su dodatni satovi i odricanja koja uz redovnu školu čine našu školu posebnom i zbog toga je to dodatan napor – navela je Šandl.

Ove godine nastavit će se održavati i seminari te posebna predavanja za učenike.

– Vrlo je to dobro i poticajno za naše učenike jer tako upoznaju rad drugih profesora i škola, pogotovo pred natjecanja jer nam dobro dođe drugo mišljenje. Mi smo sretni da možemo pratiti taj tempo koji djeca imaju u redovnim školama – kazala je.

Za kraj je istaknula i kako će u 2024. godini devet maturanata održati maturalne koncerte, dok se neki od njih već pripremaju i za školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

– Nadamo se dobrom uspjehu, a ako to tako i ne bude, nama je drago da plasiramo djecu na bilo koje natjecanje – zaključila je ravnateljica.

zatvori