Četvrtak, 23. svibnja 2024.

AKTIVNOSTI NA PODOLICAMA Knežević: Naša škola sudjelovat će u Erasmus projektu, obilježit ćemo maškare, Valentinovo, Majčin dan…

U Osnovnoj školi Podolice puno je planiranih aktivnosti za ovo polugodište, a učenici i nastavnici sudjelovat će i u Erasmus+ projektu.

Kako nam je kazala ravnateljica škole Helena Knežević, Erasmus tim je velik, a prve aktivnosti tek se planiraju.

– Imamo 15-ak zainteresiranih stručnih suradnika i nastavnika kad je riječ o Erasmus+ projektu, a sada smo u procesu odabira učenika za mobilnost. Svaki član Erasmus tima mogao je odabrati određeni interes unutar našeg programa, odnosno koje ciljeve i ishode želi postići za sebe i svoje učenike. Trenutno smo u procesu prikupljanja slogana i loga našeg Erasmusa, a učenici pišu motivacijska pisma kako bi se mogli prijaviti za Erasmus – istaknula je.

Dodala je i da će prve mobilnosti početi već u ožujku.

– Ono što znamo jest da je interes djece velik tako da moraju proći kvalifikacije ili proces odabira za prve mobilnosti koje nam uskoro počinju – kazala je.

Od ostalih aktivnosti, u školi će se održati večer kviza, različita druženja, kao i maškare.

– Večer kviza održavamo 24. siječnja povodom Međunarodnog dana obrazovanja. Prethodne godine sudjelovali su učenici i nastavnici, dok ćemo ove godine uključiti i roditelje. Naime, imamo puno aktivnosti u koje pokušavamo uključiti i roditelje i učenike izvan nekog školskog okruženja. Tu nam je i ples za Valentinovo, druženje s očevima povodom Dana očeva, a onda i s majkama za Majčin dan. Zanimljivo je i da ćemo se ove godine prvi put i maskirati u našoj školi s obzirom na to da su maškare prošle godine bile tijekom praznika – pojasnila je.

Ravnateljica Knežević za kraj je kazala kako su nastavnici u Osnovnoj školi Podolice jako entuzijastični i osmišljavaju puno aktivnosti pa tako vjeruje da će učenici pronaći nešto za sebe.

zatvori