Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Završio treći po Srednjovjekovni božićni sajam, organizatori su zadovoljni: Pozitivne reakcije turista uz sjajnu statistiku posjećenosti posljedica su atraktivnosti sajma

Srednjovjekovni božićni sajam koji se posljednjih gotovo mjesec dana održavao na Trgu dr. Leandera Brozovića u Koprivnici pokazao je svu svoju turističku snagu te iznimnu originalnost, a i više nego pozitivne reakcije turista uz sjajnu statistiku posjećenosti posljedica su atraktivnosti sajma i to u europskim okvirima.

Poručili su tako iz Turističke zajednice grada Koprivnice i dodali da se ovogodišnje izdanje sajma pokazalo kao najuspješnije dosad.

– Brojni posjetitelji koji su ove godine pristizali busevima i u organiziranim turističkim grupama iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja mogli su ponovno uživati u bogatom i sadržajnom programu. Posebno smo ponosni na grupu posjetitelja iz Švicarske od kojih su neki prvi put posjetili Hrvatsku. Iako Švicarska vrvi povijesnim festivalima, ni jedan ih se nije toliko dojmio kao naš koprivnički Srednjovjekovni božićni sajam na kojem su između ostalog, uživali uz fine podravske delicije i proizvode – objašnjavaju.

Ističu da je sveukupnoj atmosferi sajma pridonio i povremen nestanak struje kako bi posjetitelji mogli doživjeti autentičnu atmosferu Srednjeg vijeka, ali i mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, žongliranja vatrom odnosno vatrenog showa mušketira i haramija te srednjovjekovne kupelji.

– Sajam s dušom, kako mu tepaju brojni posjetitelji iduće godine sprema nova iznenađenja i posebnosti – zaključuju.

zatvori