Srijeda, 8. svibnja 2024.

Virovitičko-podravska županija uložila 194.000 eura za sanitetski prijevoz i hitnu službu, Weiss: U planu su još tri nova vozila

Virovitičko-podravska županija je tijekom ove godine uložila 194.000 eura za sanitetski prijevoz i hitnu službu.

Konkretno, taj je novac utrošen na kupnju jednog novog vozila za sanitetski prijevoz, jednog novog vozila za hitan medicinski prijevoz te pet polovnih vozila.

– U planu za sljedeću godinu za sada imamo tri nova vozila, a probat ćemo uložiti i više. Nažalost, imamo česte kvarove vozila jer naša ona na dnevnoj bazi voze do Zagreba ili Osijeka i do pet puta, što je veliki broj prijeđenih kilometara. Na godišnjoj bazi prođemo preko milijun kilometara zbog čega nam se povećavaju troškovi održavanja i kvarova vozila. Mi, kao i naše sjedište bolnice i sanitetskog prijevoza, najudaljeniji smo od bilo kakve brze ceste i autoceste i zato će nam ova nova vozila, kao i financijska sredstva od HZZO-a pomoći sanirati kvarove te uložiti u opremu i naše djelatnike što nam je iznimno bitno. Uz to, izgradnja nove, brze ceste sigurno će pridonijeti smanjivanju troškova voznog parka i sanitetskog prijevoza – istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss.

zatvori