Srijeda, 15. svibnja 2024.

Virovitička bolnica smanjuje liste čekanja za dijagnostički pregled na 270 dana, Blažević: Pravi zadatak je zadržati takvu dinamiku iduće dvije godine

Do kraja godine, točnije 31. prosinca, sve bolnice u Hrvatskoj trebaju smanjiti liste čekanja za dijagnostičke preglede na 270 dana.

Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica, na nedavnoj Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije komentirao je situaciju s listama čekanja u Općoj bolnici Virovitica.

– Kada govorimo o listama čekanja, javnosti se nedovoljno konkretno komunicira da se liste razdvajaju na dijagnostičke postupke i preglede. U našoj bolnici je za dijagnostičke postupke trebalo čekati i do 450 dana jer su to kritični postupci, a kad su u pitanju pregledi trebamo razlikovati prve, kontrolne, medicinski uvjetovane i termine po želji pacijenata. Trenutno su uz dijagnostičke postupke u fokusu samo prvi pregledi i za to je potrebno smanjiti listu čekanja na prosječno 270 dana. Mi smo se mobilizirali u smislu dodatnog angažmana naših liječnika specijalista u obliku dopunskog rada u popodnevnim satima i subotama, a imamo i vanjske suradnike iz KBC-a Osijek. Svim tim aktivnostima ispoštovali smo rok i smanjili listu čekanja za dijagnostiku u okviru 270 dana, a još manje što se tiče prvih pregleda – rekao je Blažević i dodao kako će pravi zadatak biti zadržati takvu dinamiku sljedeće dvije godine na što se bolnica priprema računajući na vanjske suradnike i specijalizante koji će u međuvremenu položiti specijalističke ispite.

zatvori