Utorak, 14. svibnja 2024.

VIDEO: ‘BAKE NA YOUTUBEU’ Koprivnička knjižnica objavila novu epizodu posvećenu Božiću, blagdanskim pjesmama, tradicijskom nakitu…

Krajem prosinca u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović snimljena je nova epizoda u okviru pilot projekta “Bake na YouTubeu”, a tema je Božić.

Knjižničari tako ističu da od članica Povijesnog društva Koprivnica možete saznati što je Božić, kako se slavio, o tradicijskom nakitu, koje su se pjesme pjevale za vrijeme Božića te poslušati nagrađenu priču o Božiću Ankice Bistrović.

– Da podsjetimo, “Bake na YouTubeu” je pilot projekt koprivničke knjižnice i Povijesnog društva Koprivnica koji je namijenjen djeci i sugrađanima starije životne dobi. Cilj je da se priče iz djetinjstva i života starijih prenesu na mlađu publiku, da se djecu poduči raznim vještinama te da se trajno zabilježe priče iz prošlosti. Neki od ciljeva su i
međugeneracijsko druženje, upoznavanje novih tehnologija te stvaranje novih sadržaja koji će potaknuti djecu i osobe starije životne dobi na korištenje knjižnice – objašnjavaju.

U snimanju nove epizode angažirane su članice društva Ankica Bistrović, Marija Dominković, Đurđa Dominković i Ružica Špoljar. Od učenika osnovne škole sudjelovali su Maria Milanović Vugrač i Damian Aleksandar Sarapa te gimnazijalci Karolina Điko i Luka Kiš koji su zaslužni za snimanje i montažu.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori