Četvrtak, 9. svibnja 2024.

USPJEŠNA GODINA Načelnik Siniša Pavlović: Zadovoljan sam, imali smo 20 projekata, a puno ćemo ih ostvariti i iduće godine

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović vrlo je zadovoljan kako je protekla ova godina, a ostvareni su i brojni planirani projekti.

Navodi kako je 2023. godina bila obilježena s 20 projekata, a neki od njih su završeni, dok su drugi u realizaciji ili prijavljeni.

– Izdvojio bih projekt Aglomeracije čija je vrijednost 20 milijuna eura i radi se na prostoru cijele naše općine, dakle sva naselja su obuhvaćena. Isto tako, jedan od velikih projekata jest i gradnja tržnice u vrijednosti 1,5 milijuna eura. Prijavili smo i energetsku obnovu zgrade Društvenog doma u Prugovcu, a tu je i financijska potpora usmjerena na sufinanciranje troškova stanovanja čija je vrijednost 19.500 eura. Kod Ministarstva kulture i medija prijavili smo rekonstrukciju te opremanje zgrade Doma kulture u Kloštru Podravskom. Izdvojio bih još projekt “Zaželi” čija je treća faza nedavno završena, a prijavili smo novu fazu za sve naše starije i nemoćne te je vrijednost 363.000 eura – kazao je te spomenuo i projekt koji je vezan uz dječji vrtić, a ove su godine izgrađene jaslice, dok će se sve još dograđivati za dvije odgojne skupine.

Nije samo ova godina puna projekata, slična će biti i iduća. Naime, na Općinskom vijeću Općine Kloštar Podravski donesen je proračun za 2024. godinu u iznosu od 5,4 milijuna eura.

– Ostavili smo neke stavke za koje se nadamo natječajima, a imamo i građevinske dozvole za naš dom za starije i nemoćne kapaciteta za 122 osobe. Još jedan veliki projekt su i Terme Kloštar Podravski. Tu je i vrlo važan projekt za razvoj srednjeg i malog poduzetništva, odnosno prijava na natječaj za izgradnju poslovnog inkubatora u centru naselja – rekao je i dodao kako vjeruje da će se spomenuti projekti u velikom dijelu i ostvariti.

>> Načelnik Pavlović: Terme Kloštar bit će pravi turistički bum, a posebnost će biti bazen za surfanje

Kada je riječ o inicijativi za pružne prijelaze Kloštar Podravski – Kozarevac te Kloštar Podravski – Dinjevac, načelnik Pavlović ističe kako su tehnički pregledi završeni te vjeruje da će ubrzo biti i otvoreni, nakon dobivanja uporabne dozvole.

>> U Kloštru Podravskom uskoro dvije nove automatske rampe na pružnim prijelazima, Pavlović: Vozači više neće morati strahovati

zatvori