Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Udruga Kopriva ove godine ne organizira Zlatnog vola, Funtek: Važno je to priznanje, ali tradicionalnog nagrađivanja neće biti

Bliži se Međunarodni dan volontera koji se već tradicionalno obilježava 5. prosinca.

Upravo kako bi zahvalili volonterima za njihov nesebičan rad, Udruga Kopriva dosad je organizirala svečanu dodjelu nagrada i priznanja Zlatni vol, no ove godine ipak ništa od toga.

Potvrdio nam je to i sam predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek koji je istaknuo da je riječ o važnoj nagradi kojom se odaje priznanje svim plemenitim ljudima koji su svoje vrijeme davali za druge te sudjelovali u aktivnostima udruga bilo kroz akcije ili cjelogodišnje programe.

– Lijepo je dok se na jednom mjestu svi okupimo i odamo tim ljudima priznanje. To je zgodno, toplo i lijepo, ali ove godine nažalost nećemo organizirati to tradicionalno nagrađivanje. Više je tu razloga u koje sad ne bih ulazio, no ne odustajemo od toga. Obično smo to radili ili početkom iduće ili krajem tekuće godine, ali ove godine jednostavno nismo to u mogućnosti sada napraviti – kazao je Funtek.

Podsjetimo, nagrade su se dodjeljivale u četiri kategorije – Zlatni vol za starije od 29 godina, Zlatni volek za mlađe od 29 godina, Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri i Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici.

Snimio Marko Posavec.
zatvori