Utorak, 7. svibnja 2024.

Učenici Obrtničke škole Koprivnica upoznali se s najnovijim trendovima i tehnikama u suvremenoj dekoraciji zidova

Uzbudljiva radionica o temi dekorativnih obrada unutarnjih zidova održana je u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Sudionici radionice bili su učenici škole koji se obrazuju za zanimanja ličilac-soboslikar, pomoćni soboslikar-ličilac i monter suhe gradnje.

Cilj radionice bio je upoznati ih s najnovijim trendovima i tehnikama koje nudi tvrtka Jub u suvremenoj dekoraciji zidova, poručili su iz škole.

Voditelj radionice bio je mentor nastavnik stručne grupe predmeta Danijel Lovrenčić ujedno i stručnjak u području soboslikarsko-ličilačkih tehnika. Radionica se sastojala od dva dijela kako bi učenicima pružila cjelovito iskustvo.

– U prvom dijelu radionice učenicima su prezentirani teoretski aspekti dekorativnih tehnika obrade unutarnjih zidova. Kroz primjere dobre prakse učenici su stekli uvid u različite mogućnosti dekoracije zidova. Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio radionice koji se održao u školskom soboslikarsko-ličilačkom praktikumu. Učenici su imali priliku sami primijeniti naučeno. Ovaj hands-on pristup omogućio im je razvoj vještina i bolje razumijevanje postupaka dekorativne obrade zidova – istaknuli su u školi i dodali da je sa spomenutom tvrtkom dogovorena suradnja.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
zatvori