Petak, 17. svibnja 2024.

U zatvoru završio vozač koji je pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog neregistriranim autom skrivio prometnu nesreću

U zatvoru je završio 34-godišnjak koji je jučer skrivio prometnu nesreću i istovremeno počinio nekoliko prekršaja.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, on je oko 9:20 u Križevcima u Kalničkoj ulici pod utjecajem alkohola od 0,50 promila i prije položenog vozačkog ispita vozio neregistrirani osobni automobil sisačke registarske oznake za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

– Zbog nepropisnog pretjecanja došlo je do sudara s osobnim automobilom križevačke registarske oznake koji je u istom smjeru vozio 37-godišnji vozač. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 37-godišnji vozač i 34-godišnja putnica u automobilu – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je vozač koji je prouzročio prometnu nesreću uhićen i zbog počinjenja istovrsnih prekršaja privremeno mu je oduzet osobni automobil koji je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba Pakrac koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Spomenimo da je u žurnom prekršajnom postupku vozaču određeno zadržavanje od 10 dana i predan je u zatvor u Bjelovar.

zatvori