Petak, 17. svibnja 2024.

U petak u Muzeju grada Đurđevca otvorenje izložbe Hommage Podravini istaknutog fotografa Željka Koprolčeca

Hommage Podravini naziv je izložbe fotografa Željka Koprolčeca koja će biti otvorena u petak u 19 sati u Muzeju grada Đurđevca.

Iz đurđevačke Gradske uprave istaknuli su kako će na izložbi biti izloženo nekoliko ciklusa te sveukupno više od 120 fotografija.

– Za glazbeni dio večeri zadužen je Vladimir Kočiš Zec stoga vas pozivamo na ugodno druženje uz fotografiju i glazbu – naglasili su.

Željko Koprolčec rođen je u Zagrebu i radi kao umjetnički reklamni fotograf. U profesionalnoj fotografskoj karijeri surađuje s marketinškim odjelima modnih i kozmetičkih kuća, prati život estradnih zvijezda, radi kao suradnik poznatih europskih reklamnih i diskografskih agencija. Uz profesionalnu reklamnu fotografiju snima fine art fotografiju akta, portreta i retro eseje u maniri art decoa. Radovi su mu izlagani više puta na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je više nacionalnih i međunarodnih priznanja, a fotografije su mu uvrštene u kolekciju Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku.

zatvori