Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

U koprivničkoj knjižnici predstavljena dvojezična slikovnica ‘Šuma moga djeda’, a programu su prisustvovale i ukrajinske obitelji

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović predstavljena je dvojezična slikovnica “Šuma moga djeda” napisana paralelno na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

Ova edukativna slikovnica na djeci prilagođen način upoznaje najmlađe s ekološkim temama i vodi čitatelje kroz bogatu baštinu naših šuma, progovara o bliskosti čovjeka i prirode, o potrebi očuvanja okoliša, o našoj tradiciji i prirodnoj baštini, ali i o klimatskim promjenama koje narušavaju to bogatstvo, kazala je Ljiljana Vugrinec iz knjižnice.

Slikovnicu je predstavio autor Miroslav Filo Babok, a moderatorica programa bila je knjižničarka Jasminka Vajzović. Programu je prisustvovalo i nekoliko ukrajinskih obitelji koje su zbog rata u njihovoj zemlji privremeno našle dom u Koprivnici i okolici.

– Ovom prigodom petoro ukrajinske djece osnovnoškolske dobi koja su prisustvovala događanju primilo je na dar slikovnicu s potpisom i posvetom autora, a povodom Svetog Nikole djeca su ponijela kući i prigodne paketiće sa slatkišima. Slikovnica “Šuma moga djeda” moći će se posuditi na Dječjem odjelu knjižnice i u koprivničkom bibliobusu – istaknula je.

Slušaj uživo
zatvori