Srijeda, 22. svibnja 2024.

U Đurđevcu pripremljen bogat adventski program, u najavi brojni kulturni, zabavni i edukativni sadržaji

Grad Đurđevac i ove će godine imati bogat te sadržajan program za vrijeme adventa.

Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, sajam poduzetnika, zanimljiva predavanja, izložbe, koncerti, stand up predstava, gastronomska ponuda, dječji doček i doček Nove godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca.

U Muzeju Grada Đurđevca u utorak u 18 sati održat će se koncert Vlatke Peljhan i Mie Elezović, dok će srijeda biti rezervirana za Zimsku ligu trčanja. Treća sezona Zimske lige trčanja traje od 6. prosinca do 14. veljače, a sastoji se od devet kola i održava se svake srijede od 18:00 sati.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac 7. prosinca u 18 sati održat će se “Priče iz davnina”, odnosno promocija prijevoda knjige na esperanto autora Pratempaj rakontoj. Otvaranje klizališta održat će se 8. prosinca, a bit će otvoreno svaki dan do 7. siječnja. Istog dana održat će se u 18 sati i putopisno predavanje o Everestu u Gradskoj knjižnici Đurđevac koje će održati Stipe Božić. Nakon toga uslijedit će stand up nastup Gorana Vinčića u Domu kulture Đurđevac i to u 19:30.

Paljenje druge adventske svijeće održat će se 10. prosinca kod Crkve sv. Jurja i to uz prigodan program. Istog dana održat će se i tradicionalni godišnji koncert puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac i to u 19 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac. Članovi Udruge Mali princ 11. prosinca u 19 sati održat će prodajnu izložbu fotografija “Samo se srcem vidi” povodom godišnjice useljenja u novi prostor.

U Domu kulture Đurđevac 13. prosinca u 18:30 održat će se božićni koncert duhovne glazbe glazbenika Andreja Grozdanova uz prigodne poruke u duhu evanđelja Igora Benakovića. U Gradskoj knjižnici Đurđevac 14. prosinca u 18 sati održat će se manifestacija “Okvirima prošlosti” uz izložbu članica Udruge žena grada Đurđevca te uz promociju Podravskog zbornika 2023. U Muzeju grada Đurđevca 15. prosinca u 19 sati Željko Koprolčec održat će izložbu fotografija, dok će glazbeni gost večeri biti Vladimir Kočiš Zec.

U dvorištu utvrde Stari grad 16. prosinca od 16 do 22 sata bit će održan adventski poduzetnički sajam “Alpha Acta”, a isti dan u 17 sati bit će organiziran i doček Djeda Mraza uz nastup zbora Dječjeg vrtića Maslačak te folklorne i ritmičke skupine Osnovne škole Đurđevac. U Muzeju grada Đurđevca u 19 sati bit će održana deveta izložba božićnih jaslica “Božiću ususret”.

Kod Crkve sv. Jurja 17. prosinca bit će zapaljena treća adventska svijeća u 11 sati, dok će u dvorištu utvrde Stari grad biti nastavljen adventski poduzetnički sajam “Alpha Acta” i to od 15 do 22 sata. U 17 sati bit će održan koncert grupe The Fusion.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac 21. prosinca u 18 sati bit će održana tradicionalna školska priredba za građanstvo “Blagdani nam stižu”. U sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac u 19 sati bit će održan veliki blagdanski koncert svih glazbenika s područja grada Đurđevca i okolice.

Paljenje četvrte adventske svijeće održat će se 24. prosinca, dok će 26. prosinca u dvorištu utvrde Stari grad biti održana šetnja pješačko-rekreativnom stazom uz besplatno kuhano vino nakon obilaska staze. U dvorištu utvrde u 19 sati bit će i žive jaslice, odnosno scensko uprizorenje dolaska sveta tri kralja s devama na poklon Isusu uz pratnju zborova.

Spomenimo i kako će se od 26. prosinca do 31. prosinca održavati i novogodišnji malonogometni turnir “Đurđevac open” uz prijave na broj telefona 092/150-7990 do 20. prosinca. Izvlačenje parova bit će 21. prosinca.

U dvorištu utvrde 31. prosinca u 11 sati bit će održan dječji doček Nove godine uz prigodan program, odnosno puštanje balona i nastup mađioničara Vladimira Štimca. Večernji doček počet će u 22:30 prigodnim koncertom grupe Band Mladi te uz kuhano vino i čaj.

Spomenimo kako će se program adventa nastaviti 6. siječnja u dvorištu utvrde Stari grad uz prikaz živih jaslica, adventski sajam i uz štalice s domaćim životinjama.

Izvor: Turistička zajednica grada Đurđevca (Facebook)
zatvori