Srijeda, 15. svibnja 2024.

TURIZAM U BROJKAMA Kristina Sočev: U našoj županiji zabilježeno je 14.000 dolazaka više nego lani

U usporedbi s prošlom godinom u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je 2.000 dolazaka i 14.000 noćenja više.

Rekla je to na današnjoj sjednici skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije pomoćnica direktora Kristina Sočev i dodala da su rezultati u turističkom sektoru sve bolji.

– Posebno veseli što Podravina i Prigorje postaju destinacije u kojima se produljuje boravak na gotovo tri dana što prije nije bio slučaj. Zahvaljujući potporama otvoreno je 20 novih objekata na našem području, a sve to generira i bolje rezultate u broju dolazaka i noćenja. Ukupno su kroz godinu područje naše županije prema sustavu eVisitor posjetila 21.722 gosta te je ostvareno 57.768 noćenja – objasnila je Sočev.

Istaknula je i da se trenutno radi i na rješavanju pitanja problema registracija klijeti u smještajne kapacitete kroz radnu skupinu koju je na izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija inicirao župan Darko Koren.

On je pak zadovoljan što turistički pokazatelji na kraju godine bude optimizam za naredno razdoblje.

– Činjenica je da se naše područje po turističkoj razvijenosti ne može mjeriti s morskim dijelovima države, no i mi imamo svoje adute, prirodne ljepote, eno-gastro ponudu i kulturnu baštinu koja očigledno privlači sve veći broj turista. Kroz potpore nastojimo pomoći koliko možemo u našim okvirima, vidljivo je to i kroz potpore smještajnim kapacitetima, uvjeren sam da će brojke kroz iduću godinu biti i bolje. Svi znamo koliko turizam znači za promociju prostora te ulogu koju ima u gospodarstvu, činjenica je da kontinentalni turizam ima velik potencijal i tu priliku treba iskoristiti – poručio je župan.

zatvori