Subota, 11. svibnja 2024.

Trener Ferenčina nakon Rijeke: Taktička disciplina, angažman i realizacija bili su na visokom nivou

Nogometaši Slaven Belupa jučer su u 18. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali veliku pobjedu protiv Rijeke.

Podsjetimo, na Rujevici su slavili s visokih 2:4, a golove za koprivničku momčad postigli su Štrkalj, Mioč, Caimacov i Hoxha.

Zadovoljan je nakon utakmice bio trener Farmaceuta Roy Ferenčina koji je kazao da su iza njih fantastična večer i utakmica.

>> GOTOVO JE Slaven ostvario veliku pobjedu na Rujevici

– Sve što sam tražio od svojih igrača oni su i ispunili. Taktička disciplina i angažman bili su nam na visokom nivou, a na kraju i ta realizacija s kojom smo imali problem zadnjih pet, odnosno šest kola. Sad nam se to sve vratilo i poentirali smo četiri puta. Puno radimo na završnici, znali smo da moramo igrati kroz kontru i polukontru, jer Rijeka je odlična ekipa, ekipa koja se bori za prvo mjesto. Radili smo to na treningu i vratilo nam se – objasnio je trener i napomenuo kako su imali još šansi, pogotovo prvo poluvrijeme, koje su morali bolje riješiti.

No, kaže kako mora biti zadovoljan i s time što su napravili.

– Velika je stvar dobiti na Rujevici – istaknuo je.

Spomenimo da u idućem kolu, posljednjem u jesenskom dijelu sezone, Slaven Belupo gostuje kod Osijeka. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 14:30.

– Idemo i u Osijek na pobjedu, kao i na sve druge utakmice. Igrali smo sa Osijekom i doma prije otprilike dva mjeseca i odigrali smo jednu odličnu utakmicu u kojoj smo pobijedili 1:0. Idemo tamo s velikim optimizmom, vraćaju nam se Božić i Martinaga, imamo par igrača koji su požutili, ali skupit ćemo ekipu i nadamo se dobroj prezentaciji u Osijeku i da ćemo se i tamo pokazati u najboljem svjetlu – zaključio je trener.

zatvori