Petak, 10. svibnja 2024.

Sve što trebate znati o nadolazećim turnirima u odbojci

Svaka nova sezona donosi sa sobom uzbuđenje i nova očekivanja. Od međunarodnih prvenstava do lokalnih liga, odbojkaški turniri privlače pažnju ljubitelja sporta diljem svijeta.

Odbojka ne privlači pažnju samo svojim navijačima, već i profesionalnim kladiteljima. Uz dobru analizu prijašnjih utakmica, kladitelji mogu dobro analizirati na koga se kladiti sljedeće sezone. Ali ukoliko ne znate kako analizirati odbojkašku utakmicu, svratite na Favbet. Na Favbetu možete vidjeti prijašnje ozljede igrača, prijašnje statistike i kolike su šanse da taj i taj igrač pobjedi.

Na Favbetu nećete pronaći samo klađenje na odbojku, već i klađenje na casino igre i loto. Stoga ukoliko se više volite kladiti na loptice u lotu, nego one u odbojci, svratite na Favbet loto web stranicu. Online loto je savršena šansa za odmor od gledanja odbojke, te vam je loto klađenje dostupno na https://www.favbet.hr/hr/loto/.

Kako biste se bolje kladili na sljedeću sezonu odbojkaških turnira, ostanite s nama i pogledajte što vas čeka u nadolazećim turnirima.

Kada će se objaviti datumi za FIVB odbojkaški kalendar 2025-2028?

Kako bismo se pripremili za ovaj događaj, najprije moramo znati kada će se objaviti kalendar za odbojkaške turnire. Očekuje se kako će točni datumi za FIVB O biti određeni do kraja 2023. godine.

Komisija sportaša FIVB-a bila je, i nastavlja biti, intenzivno uključena u strateško definiranje kalendara. Predsjednica Komisije sportaša FIVB-a i članica Upravnog odbora Madelein Meppelink također će aktivno sudjelovati kao član radne skupine koja će odrediti točne datume FIVB kalendara.

Zašto će se Svjetska prvenstva u odbojci promijeniti u dvogodišnji format?

Uvijek je odbor bio jasan oko tri ključna pokretača promjena u kalendaru. Pristup “manje je više”, zdravlje i dobrobit sportaša te prikazivanje najboljeg od međunarodne odbojke navijačima.

Prelaskom na dvogodišnji format, njihov cilj je pružiti više prilika za 32 kvalificirane momčadi po spolu diljem svijeta kako bi sudjelovali u globalnim odbojkaškim događanjima i natjecali se na svjetskoj sceni. Osim toga, vjeruju kako će to stvoriti veću vidljivost za nacionalne timove i sport odbojke, kao i veće prilike za uključivanje navijača u sport.

Kako će se zdravlje i dobrobit sportaša prioritizirati s ovim dvogodišnjim formatom?

FIVB poduzima korake kako bi olakšao natjecanje odbojkašima. Plan je smanjiti broj natjecanja i pojednostaviti format elitnih događaja. Cilj je smanjiti pritisak na sportaše, omogućujući im više vremena za odmor i pripreme. S ovim promjenama, kalendar će biti kraći, ali će se više pažnje posvetiti glavnim međunarodnim natjecanjima.

Zadnjih dana svjedočimo nekim uistinu zanimljivim promjenama u svijetu odbojke, posebno u kontekstu priprema za Olimpijske igre. Organizatori su, izgleda, odlučili malo promiješati stvari i unijeti nekoliko prilagodbi u raspored turnira. Prvo, izbacili su Grand Champions Cup iz kalendara, što je prilično velika stvar. Umjesto toga, Svjetski kup sada ima dodatnu ulogu – postao je dio posebnog turnira za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ali tu nije kraj promjenama. Za nadolazeći olimpijski ciklus, došlo je do zanimljive promjene. Naime, odlučeno je da se više neće održavati posebni Olimpijski kvalifikacijski turniri za odbojku. Umjesto toga, plan je da se Svjetska i Kontinentalna prvenstva iskoriste kao ključni događaji. Kroz njih će odbojkaške ekipe imati priliku boriti se i osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama.

Osim toga, kondenzirali su format Svjetskog prvenstva, koje će sada trajati samo 17 dana u usporedbi s 23 dana u 2022. godini za žensko Svjetsko prvenstvo. Timovi će u sljedećim sezonama moći igrati maksimalno sedam utakmica. Što je znatno manje nego u prethodnim izdanjima.

zatvori