Petak, 17. svibnja 2024.

Starica (75) nepoznatoj osobi uplatila čak 3.500 eura, prekasno je shvatila da je prevarena

Policijska uprava koprivničko-križevačka jutros je izvijestila o internetskoj prijevari zbog koje je 75-godišnjakinja ostala bez pozamašnog novčanog iznosa.

U policiji govore da je 75-godišnjakinja u prosincu ove godine putem društvene aplikacije ušla u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao muškarac s kojim je onda započela dopisivanje, a nakon toga ju je on prikazivanjem lažnih činjenica doveo u zabludu da je dobila veći novčani iznos, ali da mora uplatiti 3.500 eura za troškove carine paketa.

– Oštećena je to i učinila te u banci uplatila novac nakon čega je shvatila da je prevarena. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje – naveli su u policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava koprivničko-križevačka upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama.

– Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te koriste razne načine obmane. Budite oprezni sa zahtjevima za novcem. Nikada ne šaljite novac, podatke o kartici, online računu ili kopije osobnih dokumenata. Izbjegavajte bilo kakva plaćanja unaprijed – zaključili su.

zatvori