Srijeda, 15. svibnja 2024.

STADION NA VIJEĆU Jakšić: Svoj dio smo odradili, suradnja sa Slavenom je dobra, no ovog projekta u Vladinom proračunu nema

Rekonstrukcija, odnosno izgradnja nogometnog stadiona u Koprivnici bila je jedna od tema posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća.

Naime, vijećnik Domovinskog pokreta Davor Milaković pitao je je li izgradnja stadiona u planu jer u proračunu ne vidi takvu stavku.

Gradonačelnik Mišel Jakšić najprije mu je odgovorio da podržavaju taj projekt.

– Imamo stalnu komunikaciju sa Slaven Belupom kao što smo imali i u izradi idejnog projekta. No, voljeli bismo dobiti krajnji odgovor koliko je tu tih famoznih državnih sredstava, koliko je UEFA-e i HNS-a, jer podosta se pričalo i o tome. Nakon toga ćemo vrlo lako i vrlo jasno definirati koliki je udio Grada Koprivnice i pokrenuti svu potrebnu proceduru da se sagradi ili rekonstruira postojeći stadion. Danas u proračunu Vlade Republike Hrvatske nisam našao projekt gradnje stadiona, izuzev stadiona Maksimir i Poljud, ali to je jedna apsolutno drugačija priča, kao što su i Osijek i sad u najavi Rijeka koji nemaju veze s proračunom Vlade i gradova nego je apsolutno privatna inicijativa – objasnio je Jakšić.

Zaključio je da su napravili sve ono što se od njih očekivalo i sad čekaju odgovore što će biti i hoće li uopće išta od toga biti.

zatvori