Nedjelja, 19. svibnja 2024.

SPORTSKA POSTIGNUĆA Koprivničkoj gimnaziji drugo mjesto u konkurenciji 430 srednjih škola

Gimnaziji Fran Galović na Svečanosti školskog sporta dodijeljeno je drugo mjesto za postignuća na svim razinama školskih sportskih natjecanja u protekloj akademskoj godini.

Naime, konkurenciju je činilo 430 srednjih škola iz Republike Hrvatske, a sve se održalo u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

– Prvo mjesto osvojila je Sportska gimnazija Zagreb, dok je drugo mjesto pripalo našoj školi. Gimnaziju Fran Galović na svim razinama školskih natjecanja u prošloj godini predstavljalo je 162 učenika i šest profesora voditelja – poručio je ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić.

Uručenju nagrada nazočili su i predstavnici Hrvatskog školskog sportskog saveza, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske te predstavnici Vlade Republike Hrvatske.

Robotić je poručio kako je Gimnazija Fran Galović među prvih 20 pozicioniranih škola iz brojem stanovnika najmanjeg grada, a budžetom koji se odvaja za školski sport daleko je ispod svih navedenih.

– Molimo sve kreatore lokalnih školskih politika da to uvaže kod investiranja u buduće školske projekte. Naime, izvannastavne aktivnosti se ne financiraju, zimska sportska razredna liga se ne financira, Dan sporta se ne financira, škola u prirodi se ne financira. Naša je škola gotovo kontinuirano u zadnjih 10-ak godina među tri najbolje u Hrvatskoj pa onda to sigurno nešto znači. Brendiranje grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije kroz školski sport još je jedna promo niša koju treba koristiti – zaključio je Robotić.

zatvori